Website laten maken

website laten maken

Een goede website is één van de meest waardevolle (marketing) middelen van je onderneming of organisatie. Een website laten maken verankert je inhoud, verkoopt je product, laat je werk zien, communiceert je boodschappen en het is de thuisbasis van je “merk”.

Laten we het je “vlaggenschip” noemen.

Het hebben van een effectieve website is een prima startpunt voor elke onderneming of organisatie, maar als je niet zeker weet hoe je dit kan bereiken, lees dan zeker verder. In dit artikel lees je alles waarom een website laten maken een goed idee is.

Je website laten maken door Fairwebdesign

Laat Fairwebdesign het werk voor je doen

Je hebt geen kennis van het bouwen van websites en door je succesvolle onderneming heb je geen tijd om het te leren laat staan om er zelfs maar aan te beginnen. Dan is Fairwebdesign de oplossing voor je.

Er zijn allerlei factoren die je onbedoeld over het hoofd kan zien, want laten we eerlijk zijn, een website laten maken is waarschijnlijk niet iets wat je dagelijks laat doen.

Het ontwerpen van briljante websites is wat Fairwebdesign doen, Fairwebdesign weet hoe websites samen te stellen die je verhaal vastleggen en tegelijkertijd resultaten opleveren.

Een paar dingen wat fairwebdesign allemaal doet:

  • Zorgvuldig onderzoek en planning van je potentiële website – ideeën op elkaar afstemmen en elk aspect van je website in kaart brengen.
  • Je website moet goed ontworpen en volledig responsief zijn, dus is deze geoptimaliseerd voor mobiele telefoons, tablets & desktops. Je website moet er op al deze toestellen geweldig uitzien, zodat je het aantal bezoekers van je website kan maximaliseren en niet wordt gestraft door de zoekcriteria van Google.
  • Fairwebdesign heeft vaardigheden op allerlei gebied, gooi deze allemaal samen en ze zullen een boeiende, mooie website opleveren.
 

Bij een website laten maken zijn er veel dingen achter de schermen die ook belangrijk zijn, zoals SEO. Je denkt nu misschien OMG, maar maak je geen zorgen een website laten maken is niet onoverkomelijk, Fairwebdesign regelt allerlei dingen zodat jij de bezoekers van je website een perfecte ervaring kan geven.

website laten maken
Een website laten maken begint met een goede planning.

Een website laten maken – de voorbereiding

Als een website laten maken je plan is, is het belangrijk om te onthouden is dat de voorbereiding om een website te laten maken geen kort proces is, maar de volgende informatie zal je helpen op de juiste voet te beginnen.

Wat doe je precies?

Neem de tijd om in het kort te beschrijven wat je onderneming of organisatie doet. Hoe jij je onderscheidt van je concurrenten en wat er speciaal is aan je manier van werken?

Wat wil je dat je website bereikt?

Wat is het primaire doel van je website? Verkoop, boekingen, offerteaanvragen, aanmeldingen enz. Denk ook aan je secundaire doelen. Bijvoorbeeld sociale media interactie, aanmelden voor nieuwsbrief, vergroten van naamsbekendheid etc.

Wat onderscheidt jou?

Zoals je weet, kijken potentiële klanten naar veel potentiële leveranciers. Hoe onderscheid je je van je concurrentie? Geweldige klantenservice, unieke pakketten, de beste producten die er zijn enz.

Wat willen je gebruikers? Hoe zit het met je team?

Bedenk hoe je website je klanten en/of team goede kan komen. Neem de tijd om je team te raadplegen (als je er eentje hebt) en betrek ze bij het planningsproces. 

Hoe kan een website tijd vrijmaken voor je team, zodat ze zich kunnen concentreren op andere, meer essentiële taken? Een eenvoudig voorbeeld kan zijn dat je een online helpdesk hebt, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het beantwoorden van algemene vragen aan de telefoon.

Wie zijn je klanten of bezoekers?

Bij het website laten maken is het ook belangrijk te weten wie je doelgroep is. Wie zijn je klanten of bezoekers? Wat verwachten ze van je onderneming? Wat is de algemene demografie?

Neem ook de tijd om je concurrenten te bestuderen, dat doen zij ook bij jou. Wie is je concurrentie? Doen ze iets wat jij niet doet? Wat zijn hun zwakke punten?

Wie zijn precies je klanten en met welke moeilijkheden kampen ze?

Als je het niet zeker weet, stel je dan voor dat je al je klanten zou kunnen combineren tot één perfecte klant. Hoe zouden ze zijn?

Websites die je leuk vindt? (en die je niet leuk vindt!)

Waarom vind je ze leuk? Welke van deze hebben een handige functionaliteit? Welke sites hebben ontwerpkenmerken die je mooi vindt? Zijn er websites met een vibe die je aanspreken?

Succes.

Hoe bepaal je of je website een succes is? Dit kan bijvoorbeeld een toename zijn in het aantal vragen, aanmelding voor nieuwsbrieven, verkopen of bezoeken, boekingen, …..Deze elementen kan je meenemen tijdens het proces van je website laten maken door Fairwebdesign.

De toekomst.

Hoe zie je de voortgang van je website in de komende jaren? Als je een visie voor de toekomst hebt, noteer deze dan. Fairwebdesign kan suggesties doen over hoe deze visie kan worden bereikt, maar kan dit ook meenemen in het eerste ontwerp.

Begroting.

Budget is altijd moeilijk, ik raad je aan een prijsklasse in het achterhoofd te nemen, hierdoor kan fairwebdesign aanbevelingen afstemmen op je verwachtingen. Als je geen vast budget hebt of het moeilijk kan inschatten, specificeer dan misschien een prijsklasse waarmee je vertrouwd bentAls een 

Website laten maken
Fairwebdesign zorgt dat je website op elk toestel werkt.

Het maken van je website

Zodra je je hebt aangemeld bij fairwebdesign, gaan we aan de slag en ga jij je website laten maken. Afhankelijk van je wensen volgt hier een ruwe schets van wat je kan verwachten.

Je leren kennen

De allereerste stap is om je te leren kennen, ik ben er trots op dat ik een goede relatie heb met mijn klanten. We gaan een tijdje samenwerken, dus het is goed om met elkaar om te gaan, open en eerlijk.

Doelstellingen

De volgende stap is om je doelstellingen te bespreken. Fairwebdesign wil weten wat je wilt, wat je website voor je doet en waarom een website laten maken belangrijk is voor je onderneming of organisatie.

Het ontwerp

Let the fun begin! Informatie die uit de vorige fasen is verzameld, wordt gebruikt om iets samen te stellen dat je enthousiast zal maakt.

In dit stadium is het erg belangrijk dat je samenwerkt, je input is enorm belangrijk. We gaan samen met pixels spelen om iets heel bijzonders te maken.

Ontwikkeling

Dankzij de voorgaande stappen zal het ontwikkelproces soepel verlopen. Fairwebdesign kiest de nieuwste web technologieën en -technieken om ervoor te zorgen dat je website op alle apparaten werkt.

Lancering

Zoals bij de meeste lanceringen van websites gaan we dit niet onmiddellijk met toeters en bellen doen, je website laten maken doe je best niet te impulsief en daar hoor het aankondigen ook bij. We gaan deze rustig online plaatsen. Als er zich problemen voordoen, kunnen ze nog worden opgelost.

In dit stadium is het leuk om collega’s, vrienden en familie te laten zien wat er aankomt en eventueel feedback laten geven. In de tussentijd wilt je misschien een persbericht of e-mailbericht opstellen dat je kan verzenden zodra je zeker bent dat alles werkt zoals je wil.

Verbeteren

Zodra je website live is, start raar maar waar het echte werk. Je gaat bijhouden hoe je bezoekers de website gebruiken, kijken naar wat goed werkt en wat misschien niet zo goed werkt als verwacht.

Het verzamelen van nuttige gegevens van je bezoekers is cruciaal om te begrijpen hoe je de website kan verfijnen om aan de behoeften van je bezoekers te voldoen.

Een geweldige website evolueert altijd, net zoals een fysieke onderneming ben je er nooit mee klaar. Dat is het mooie van Fairwebdesign, je kan klein beginnen en achteraf “bijbouwen”.

website laten maken
Fairwebdesign helpt je vandaag te starten met je website.

Besluit

een website laten maken, lijkt na het lezen van dit artikel een complex gebeuren, maar is niet. Dit artikel over een website laten maken is behoorlijk uitgebreid om je te helpen uiteindelijk een website te hebben die je helpt met je missie en niet zomaar een leuk hebbedingetje is.

Fairwebdesign helpt je bij het maken van een betaalbare website waarmee je ook nog hoog kan scoren in Google.

Website laten maken
Geschreven door: Ward Reekmans
Ward richtte Fairwebdesign op nadat hij persoonlijk ondervond hoe moeilijk het was om een website te maken voor zijn VZW.
Sharing is caring
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email