Betaalbare website laten maken

betaalbare website laten maken

Jij wil een betaalbare website laten maken maar zit met enkele struikelblokken.

 • Het voelt alsof het onmogelijk is om of een betaalbaar webdesign bureau te vinden. Eentje dat voor een betaalbare prijs met je samenwerkt.
 • Je vindt geen webdesigner waar je een betaalbare website kan laten maken met het idee dat jij in je hoofd hebt.
 

Laat het een troost wezen, je bent niet de enige. In dit artikel lees je er meer over. Geloof het of niet, er zijn duizenden ondernemers zoals jij die op zoek zijn naar hetzelfde. Dus waarom is een betaalbare website laten maken het in hemelsnaam zo moeilijk?

Bij Fairwebdesign staat alles in het teken van betaalbaar omdat ik enkele jaren geleden in dezelfde situatie zat.

Enkele vragen die je jezelf moet stellen

Een betaalbare website laten maken start bij jezelf. Dit klinkt misschien raar, maar als je niet precies weet wat je website kan en moet doen, is het een goed idee om een antwoord te zoeken op onderstaande vragen.

Het is echt niet nodig om je hoofd te breken als je antwoord slechts enkele woorden lang is. Jij weet immers beter dan wie dan ook wat er nodig is voor je onderneming of organisatie. Het is niet zo dat er een blauwdruk bestaat voor een website.

Waarom moet je een website hebben?

Elke eigenaar van een onderneming, éénmanszaak of organisatie wil een professionele website, liefst gemaakt door een “cool” multimediabedrijf. Als je ze vraagt waarom ze een website nodig hebben, klinkt hun antwoord een beetje als volgt.

“Ik weet gewoon dat het moet.” of  “Zodat mensen me online kunnen vinden.”

De uitdaging waar elke eigenaar van een kleine onderneming tegenaan loopt, is dat een website geen magie is. Websites halen niet automatisch leads en bezoekers binnen zodra je website online is.

Websites werken alleen als je ze maakt met een persoonlijk plan en specifieke bedrijfsdoelen in gedachten. Ja kan overal op internet ontwerpen voor goedkope, aangepaste websites vinden. Veel webdesignbureaus laten je dan ook nog eens kiezen uit een template. Hoe weet je in hemelsnaam of het echt zal werken voor je onderneming of organisatie? Je dient je website rond je doel te bouwen en je doel niet aan te passen aan het geleverde template.

Weten waarom je een website wilt, is het halve werk. Veel ondernemers betalen duizenden Euro’s voor een website die niet veel meer is dan een veredeld digitaal reclamebord. Trap zelf niet in de val je kan een betaalbare website laten maken die je stapsgewijze verder uitbouwt net zoals je doet met je onderneming.

Waarom zeker een website laten maken?

 • Je klanten verwachten dat ze je diensten of producten 24/24 kunnen bekijken.
 • Je komt betrouwbaar over, als je geen website hebt lijkt het alsof je iets te verbergen hebt.
 • Een webadres is makkelijker te onthouden dan je telefoonnummer.
 • Je kan je laatste nieuws of wijzigingen eenvoudig delen zonder dat je telkens opnieuw prijzig drukwerk moet bestellen.
 

Waarschijnlijk wist dit al, maar nu kan je ook een betaalbare website laten maken die al deze voordelen met zich meedraagt. Je kan je website immers altijd op later tijdstip uitbouwen zoals je dat met je onderneming doet.

betaalbare website laten maken - vragen
Denk goed na als je een betaalbare website wil laten maken.

Wat wil je dat je website doet?

De bovenstaande vraag heeft je hier al een beetje over laten nadenken. Elke ondernemer hoopt dat zijn website iets voor hem doet. Onder enkele mogelijkheden die je website voor je kan doen.

 • Klanten informeren over je laatste producten
 • Je producten online verkopen
 • Klanten online laten reserveren
 • Klanten online contact laten nemen
 • Veel gestelde vragen oplossen
 

Ongeacht wat je wil dat je website voor je doet, er is zeker een mogelijkheid. Je moet het zeker niet van in het begin allemaal bepalen. Daarom kan je een betaalbare website laten maken die je later aanvult naarmate je wilt dat je website meer voor je doet.

Voor wie is mijn website bedoeld?

Het is belangrijk dat je het publiek  dat je voor je website wil aantrekken kent. Als je een website maakt voor mama’s die je wil informeren over moeilijke kinderen zal deze er anders uitzien dan als je een herenkapper bent die afspraken wil laten maken.

Bij een betaalbare website laten maken is het belangrijk om te weten wie je doelpubliek is, dit is al een eerste stap richting succes. Als succesvol ondernemer weet jij best wie je doelpubliek is en hoe ze denken, dat moet je enkel nog maar vertalen naar Fairwebdesign.

betaalbare website laten maken
Denk op voorhand na hoe je wil dat je website er uitziet.

Hoe wil je dat je website er uit ziet?

Is de website een voortzetting van je “merk”? Als je onderneming nog geen specifiek “merk” heeft, dan kan je best eerst zorgen dat je dat hebt. Het is belangrijk na te denken over je logo en eventueel de kleuren gelinkt aan je logo en deze meenemen in je website.

Dan kan je nog een betaalbare website laten maken, deze heeft geen nut als je je doelstelling volledig mist omdat je website niet dezelfde rode draad heeft als je “merk”.

Hoe wil je zelf betrokken worden bij je website?

Als je een website op maat wil laten maken dan liggen de kosten uiteraard hoger.

Er is veel waar je over moet nadenken en er zijn veel beslissingen die genomen moeten worden. Als je steeds wijzigingen wil aanbrengen dan moet je rekening houden dat elke betrokkenheid op dat moment geld en tijd kost.

Dat is ook de reden waarom een volledig op maat gemaakte website meer kost. Het is belangrijk, als je een betaalbare website wil laten maken, dat je steeds zoveel mogelijk vragen opgesomd op deze pagina kan beantwoorden voor we van start gaan.

Zorg ervoor dat duidelijk is wat je verwachtingen zijn, eventueel met een eenvoudig ontwerp door jezelf gemaakt in een wordt document.

betaalbare website laten maken
De inhoud die je op je website schrijft is misschien wel het belangrijkste.

Wie gaat de inhoud schrijven.

Een website is uiteraard niets zonder inhoud. Niemand anders dan jij weet welke inhoud er belangrijk is voor je klanten en dus je website. Jij kent immers de vragen die je klanten dagelijks stellen alsook de producten die je aanbiedt veel beter dan welke webdesigner ook.

Bij Fairwebdesign is het niet zo dat dat je alle inhoud bij aanvang moet bezorgen. Je volledige pagina’s worden blanco afgeleverd zodat je ze kan invullen wanneer je tijd  of ideeën hebt. Wil je naderhand toch wijzigingen aanbrengen dan is ook dat geen probleem en kan je dat eenvoudig zelf doen.

Je kan zelfs zover gaan dat je iemand anders de teksten op je website gaat laten schrijven. In eerste instantie denken we dan aan je personeel, maar ook eventueel leden van je organisatie. Bij een website opgemaakt door Fairwebdesign kan je zelf ook nog extra artikels aanmaken en aanpassen.

Waar ga je je foto’s halen?

Een website is nergens zonder foto’s. Foto’s zijn zelfs essentieel als je hoger wilt scoren in Google.

 • Ga je zelf voor foto’s zorgen?
 • Zoek je gratis foto’s voor blogs? Op pixabay vind je al een hoop gratis foto’s die je kan gebruiken voor je website.
 • Ga je je foto’s online kopen?
 • Misschien heb je een combinatie nodig van bovenstaande?
 

Alles zal afhangen van je onderneming of je organisatie. Ben je in staat om zelf al je foto’s te maken dan is dat uiteraard de goedkoopste oplossing.

In ieder geval is het wel belangrijk gegeven om in het achterhoofd te houden wil je een betaalbare website laten maken.

Betaalbare website laten maken
Hoe gaan, mensen je website vinden? Je hebt hier een grote impact op.

Hoe gaan mensen je website vinden?

Ondanks wat algemeen gedacht wordt, is een website op het internet plaatsen niet zomaar gelinkt aan het krijgen van bezoekers.

Dient je website enkel om je bestaande netwerk beter te bedienen dan heb je geluk en moet je niet veel moeite in de vindbaarheid steken.

Als je wil dat je website gevonden wordt door derden dan dien je te weten dat scoren in Google  niet zomaar “aan en uitknopje” is.  Als je webdesigner zegt dat hij je website zal aanmelden bij zoekmachines en dat het dan afwachten is, dan trap je in de val. Je moet niet over één nacht ijs stappen als het op vindbaarheid aankomt.

Bij Fairwebdesign krijg je een meetinstrument bij je website geleverd waardoor je zelf elke tekst kan aanpassen in functie van de algoritmes van Google want de inhoud is vandaag misschien wel het belangrijkste algoritme van Google.

Lees zeker het artikel over hoger scoren in Google.

Je website zelf maken?

Veel mensen willen hun website zelf bouwen om het betaalbaar te houden. Dat kan je eenvoudig met online aanbieders zoals Wix, Jouwweb of andere aanbieders.

Dit is zeker geen slechte oplossing als je elke Euro wil omdraaien, maar hou er rekening mee dat je veel functionaliteiten mist. Zeker als je in later stadium je website wil uitbouwen komen er dikwijls hoge kosten bij en ben je niet zeker of die functionaliteit ook wel blijven draaien. Bovendien steek je er zelf al snel heel wat uren in, want naast het verzorgen van de inhoud zal je ook de functionaliteiten moeten leren.

Ik spreek hierbij uit eigen ervaring. Het bouwen van websites is voor mij begonnen door zelf een website willen bouwen voor mijn organisatie en dat deed ik via zo een platform. Van het moment dat de organisatie begon te groeien en het internet ook andere vormen kreeg moest website aangepast worden en dat was niet eenvoudig nog goedkoop. De website kreeg ik ook nooit in de vorm dat ik deze wou hebben.

Bovendien was het ook zo dat deze online tool behoorlijk traag was waardoor het aanpassen van een pagina veel langer duurde dan de voorziene tijd. Ook liet de zoekmachine optimalisatie (SEO) te wensen over, niet enkel door de beperkte mogelijkheden maar ook door de traagheid van deze online platformen. In het artikel over “hoe hoger scoren op Google” wordt al gemeld dat snelheid één van de belangrijkste factoren is.

Zelf je website maken is dus zeker mogelijk, maar hou er rekening mee dat je tijd ook kostbaar is. Heb je meer plannen met je website dan de plaatselijke vissersclub  (met alle respect voor de visclubs), dan is dit echter geen goede keuze.

betaalbare website laten maken - zelf maken
Je website zelf maken kan op termijn heel wat kopzorgen opleveren.

Conclusie

Wil je een betaalbare website laten maken voor je onderneming of organisatie? Denk dan even na over bovenstaande vragen en neem zo snel mogelijk contact zodat je website binnenkort online is.

Op elke moderne website kan je de teksten en foto’s steeds zelf aanpassen. De teksten en foto’s op je website, gemaakt door Fairwebdesign, kan je steeds zelf aanpassen waardoor je deze op later tijdstip, zonder extra kosten, eenvoudig kan aanpassen.

Bij Fairwebdesign krijg je ook toegang tot het klantenportaal waar je van begin tot einde uitgelegd wordt hoe je je pagina of artikel moet opbouwen en optimaliseren. Dit aan de hand van enkele uitgebreide video’s. Als je daar een cursus voor moet volgen ben je ook al een deel van je budget kwijt.

Artikel geschreven door:
Ward Reekmans

Ward Reekmans

Ward richtte Fairwebdesign op nadat hij persoonlijk ondervond hoe moeilijk het was om een website te maken voor zijn VZW.